728 x 90

категорија: Куче здравство

Правилната стоматолошка заштита за Германски овчар кучиња

здрава кучешки заби & устата

Преглед на Препорачани стоматолошка заштита за германски овчари Многу луѓе не сфаќаат колку е важно да се грижи за своите заби Германски овчар е; потреба со што се зголемува како куче возрасти. Идеален начин да се обезбеди соодветна стоматолошка здравствена за вашето куче е да се започне кога тие се млади под претпоставка дека ќе ја добиете вашата […]

Заеднички Германски овчар здравствени проблеми

Германски овчар здравствени проблеми

Компјутери и прашања кои се заеднички во германскиот овчар Раса на Германски овчар е фит и здрав куче што може да се пофали на животниот век на 9 – 12 години, што е одлично за големи раса куче. However, постојат голем број на наследни состојби, како и други здравствени проблеми кои се распространети во германската […]

A German Shepherd Puppy With A Severe Case Of Mange

A German Shepherd Puppy With A Severe Case Of Mange

An Amazing German Shepherd Puppy With Mange Transformation Below is a video regarding Penelope a German Shepherd mix puppy that was found October of 2013 hanging outside a local school. Children were scared of her because of her appearance so she was taken to a shelter. Penelope had a severe case of demodectic mange and […]

Broken Hearted

губење миленичиња

The Loss of a Beloved Pet It is time to share the devastatingly bad news. Вегас Мојот возљубен Германски овчар ќерка почина среда март 12, 2014. Тоа беше многу ненадејна и неочекувана. I posted previously about Vegas’s recent cancer (хемангиосаркома) дијагноза. However, it has taken me a few days to be able to write […]

Hemangiosarcoma Diagnosis

Dogs don't live forever

Единствено нешто во ред со кучиња е дека тие не се живее засекогаш. Тоа е време да ги споделат новостите. Мојата убава Германски овчар ќерка Вегас беше дијагностициран со хемангиосаркома, агресивна неизлечива рак на крвните садови. Таа само се сврте 11 years old on March 1st, 2014. Due to her diagnosis this will more than […]

Куче на ветеринар

Куче на ветеринар

Е вашата Германски овчар добар во нивните ветеринарни прегледи? Here is my German Shepherd Dog “Stryker” во неговиот ветеринарна клиника состанок за неговата вакцини и heartworm тест. Дали тој се однесува добро или лошо? Треба да кажам дека ми ДДЦК е да се добие обичен хамбургер, доколку тие се добри во нивното именување во ветеринарната болница. […]

Foods That Are Toxic To Dogs

Foods not safe for dogs

Did You Know Many Human Foods And Spices Are Not Safe For Your German Shepherd, Or Any Breed Of Dog? Many people spoil their pets and cannot resist the begging puppy dog eyes. I know I have been a sucker to those sweet pleading eyes more than once. However as much as we all love […]

Бев повреден Играње фризби

Германски овчар се изјасни за лице

This post is written from my German Shepherd Dog Stryker’s point of view. Тука е неговата приказна. (Сликата на ударна лево е еден од неговите аргументи лица.) Има, Јас сум Stryker и љубов фризби. Тоа е мојата страст и живеам за тоа секојдневно. Well two days ago while playing Frisbee I injured […]