728 x 90

категорија: Дресура и послушност

Германски овчар обука Schutzhund

Schutzhund обука заштита

Што е Schutzhund обука? Кога во превод од германски на англиски, зборот Schutzhund буквално значи "куче заштита". Schutzhund потекнува од Германија како тест за избор на Германски овчар работат одгледување кучиња, но подоцна се користат како начин за изборот на воени и полициски кучиња. Оттогаш, тоа беше донесен од страна на многу сопствениците на кучиња како […]

Дали Вашето германски овчари имаат Омилени минато време?

Германски овчар фризби

Мојот германски овчари омилена минато време е фризби. Тие се фризби изродите! Тука е забавно видео на нив ужива дека омилен минато време. За повеќе забава и информативни информации за ДДЦК е, проверете на остатокот од мојот германски овчар Блог.