728 x 90

kategori: Dog Training dhe Bindja

Gjermanisht Shepherd Trajnim Schutzhund

Trajnimi për mbrojtjen Schutzhund

Çfarë është Schutzhund Training? Kur përkthyer nga gjermanishtja në anglisht, fjala Schutzhund fjalë për fjalë do të thotë "mbrojtje qen". Schutzhund origjinën në Gjermani si një test përzgjedhës për Bariu gjermane që punon qentë edukate por është përdorur më vonë si një mënyrë e zgjedhjes qentë ushtarake dhe policore. Që atëherë, ajo është miratuar nga shumë pronarëve qen si […]