728 x 90

категорија: Pet Rescue

Германски овчар Роденден

Германски овчар Роденден

Среќен роденден да ми Германски овчар Син Stryker! Мои Германски овчар син Stryker е 10 години и денес! И тој не изгледа еден ден во текот на 5 години. Не можам да верувам Како само врват. Се чини дека само вчера, кога ние го спасил, иако тој беше само 8 месеци во времето. Ние секогаш го прослават […]

Среќна Нова Година на сите германски овчар пес Љубовниците таму!

Среќна Нова Година Германски овчар

Среќна Нова Година од германски овчар Блог! Може вас и вашите Германски овчар имаат прекрасен 2015! И ако сте во потрага за да додадете германски овчар за вашето семејство оваа година размислете за спасување или усвојување на една од вашиот локален засолниште, или спасување. Тука е линк до сите германски овчар спасува […]

Ноември е Националниот донесе Високи пес месец

Adopt a senior dog

Дали сте знаеле дека ноември е донесе Високи пес месец? Дали некогаш сте се смета за донесување постара куче? Па не ако имате вие ​​дефинитивно треба да. There are many great reasons why you should consider adopting a Senior dog. Еве само неколку: Високи кучиња имаат манири. Very often older dogs have the basic […]

Октомври е национален Усвојување-а-Шелтер пес месец

Донесување на Шелтер пес Месец

Adopt a Shelter Dog Month Have you ever considered adopting a shelter dog? Добро, сега е време. Октомври е национален донесе засолниште куче месец. Секоја година милиони кучиња влезат во системот засолниште. На оние околу половина никогаш не го направи жив. The sad thing is there seems to be a stigma that […]

Запомни ме четврток

Запомни ме четврток

Дали сте слушнале за "Запомни ме Четврток"?   Remember Me Thursday is September 25th, 2014 оваа година и тоа е ден за луѓето низ целиот свет да дојдат заедно и се шири зборот и да се подигне свеста за милиони бездомници миленичиња во светот во засолништа чекајќи засекогаш домови.   By lighting a candle […]

High Kill Animal Shelters – Ignorance is Bliss.

animal shelter kill statistics

Most people have heard of “no kill” animal shelters, but most people are ignorant to high kill shelters. The irony is that most people don’t realize that if the shelter does NOT specifically state they are a “no kill” shelter, then they DO kill animals for any reason they choose. People in general seem to […]

Lovey the Foster Dog – Update

adopted german shepherd

Lovey’s Happy Ending For all those that have followed Lovey’s story and progress, и на сите оние кои донирале нејзините операции и нега…ВИ БЛАГОДАРАМ! I have an excellent update to share with you. Lovey има ја најде засекогаш дома. Таа беше усвоена претходно оваа недела. Тука е одлична слика со нејзините […]

Please HELP By Donating for Lovey’s Surgery

dog cone of shame pic

Please HELP By Donating for Lovey’s Surgery First of all, Ви благодарам на сите што донирале за операција Lovey досега. Таа го цени и така Германски овчар спасување на Ајова (GSDRI). Lovey имала нејзината операција и сега се опоравува. However GSDRI still has not raised enough funds to cover the cost of […]

Please Donate to Help Me Get My Surgery

Lovey German Shepherd Dog Rescue of Iowa

Ажурирање на lovey згрижувачките ДДЦК од германски овчар спасување на Ајова (GSDRI). Ви благодариме на сите кои донирале досега. However… Lovey уште треба вашата помош по пат на донации за нејзината операција. Имаме закажано нејзината операција за овој четврток (3/13/2014), но сепак треба средства да платат за тоа. Click this […]

Will You Donate to Help Me Get the Surgery I Need?

Donate to German Shepherd Rescue

PLEASE HELP! I need donations to help pay for my surgery. Here is the link to donate: http://tinyurl.com/Donate-to-GSDRI Hi, my name is Lovey, and I was rescued from being euthanized in a shelter by German Shepherd Dog Rescue of Iowa (GSDRI). However I still need help. The rescue and my foster mom tell me I […]