728 x 90

Се германски овчари Барака?

Се германски овчари Барака?Дали германски овчар искажани повеќе?

Одговор. Да тие барака, постојано. Германски овчари немаат прекарот "германски shedders" за ништо.

Германски овчар кучиња се двојно обложени раса. Ова значи дека тие имаат два слоја на крзно.

На врвот палто е груба повеќе крзно што фрла целата година. На подвлакно е мека и густа и не е целосно барака двапати годишно по промената на годишните времиња од зимата кон летото, и повторно на крајот на летото за подготовка за зимата.

Целосно барака на подвлакно на крзно е познат како "дува мантил." Иако некои ДДЦК сопственици би рекле дека тие свират нивните палто целата година.

Крајна линија, треба да бидат подготвени да се четка на вашето куче често, и вакуум речиси секојдневно, ако ви се случува да имаат Германски овчар. Кој рече дека, на ДДЦК е добро вреди да сите чешлање и правосмукалка што некогаш ќе го направите.

Ако љубовта на ДДЦК, тогаш ќе ви се допаднат моите Фејсбук страница наречена German Shepherd Dog Fans. Ве молиме да го даде "Како” и ве молиме да поставите слика на вашиот ДДЦК таму.

Тука е одличен краток видео сфатив дека совршено ја илустрира пролевање и чешлање потребите на Германски овчар. Enjoy!

Како овој блог пост?
Добиете повеќе директно на вашиот е-мејл со пријавувањето Денес, ПОВЕЌЕ:

Земете Мој БЕСПЛАТНО ebook:

5 Човекови Лекови никогаш да не дадете вашата Германски овчар

 

336 x 280