728 x 90

Куче Zoomies – Кои се тие?

Дали вашето куче некогаш добие случајот на Zoomies?

Куче ZoomiesТоа е во ред, повеќето кучиња се направи. Ако се прашувате “кои се zoomies” тогаш не сте сами.

Zoomies во кучиња се кога мирна и опуштена куче одеднаш скокнува и ќе трае околу како луди за да нема некоја очигледна причина.

Обучувачи и behaviorists ова го нарекуваат “френетичен периоди случаен активност” познат како FRAP е проект за кратко.

Додека zoomies се само здрава ослободување на затворен до енергија, тие може да биде проблем ако имате мала куќа или неуредна куќа и голем куче.

Zoomies се забавуваат, и смешен и треба да се ужива. Таа носи насмевка на моето лице секој пат кога ќе видите куче со случајот на zoomies.

Подолу е краток видео што го најдов на YouTube, каде што Германски овчар кутре одеднаш има zoomies.

Enjoy!

Како овој блог пост?
Добиете повеќе директно на вашиот е-мејл со пријавувањето Денес, ПОВЕЌЕ:

Земете Мој БЕСПЛАТНО ebook:

5 Човекови Лекови никогаш да не дадете вашата Германски овчар

 

336 x 280