728 x 90

Gjermanisht Shepherd Trajnim Schutzhund

Çfarë është Schutzhund Training?

Kur përkthyer nga gjermanishtja në anglisht, fjala Schutzhund fjalë për fjalë do të thotë "mbrojtje qen". Schutzhund origjinën në Gjermani si një test përzgjedhës për Bariu gjermane që punon qentë edukate por është përdorur më vonë si një mënyrë e zgjedhjes qentë ushtarake dhe policore.

Trajnimi për mbrojtjen SchutzhundQë atëherë, ajo është miratuar nga shumë pronarëve qen si sportive trajnimit me qëllim primar të bërë më të lumtur dhe më të dobishme pronarët e qenit-së.

Ndërsa racat e tjera qen janë përfshirë në mënyrë aktive në këtë sport, Barinjte gjermane janë një nga disa racave që bëjnë shumë mirë në Schutzhund Duke marrë parasysh sport u krijua fillimisht për ta si një mënyrë për të përcaktuar qentë të mira të mbarështimit.

Trajnimi Gjermanisht Shepherd Schutzhund përfshin matjen e aftësisë mendore qeni, durim, Efikasiteti strukturore, vullneti për të punuar dhe aftësia për parfum, si dhe trainability.

Kjo pune trajnimi qentë sport i jep pronarët qen një shans për të trajnuar canines tyre për t'u mundësuar atyre të garojnë për njohjen e aftësisë të dy të mbajtës për të trajnuar dhe kapacitetin qeni për të kryer si për pritjet.

Schutzhund është i gëzuar nga një shumëllojshmëri profesionistësh të sjellë së bashku me interesat reciproke në pune qentë e tyre. Shpesh, ajo është një sport familje.

Këtu është një video të shkurtër demonstruar çfarë Schutzhund është mbi të gjitha.

 

Titujt Schutzhund

Schutzhund ofron tri nivele të titujve. Një individ duhet të marrë një të kaluar në të gjitha tre fazat në mënyrë që të merrni një titull dhe të vazhdojë në nivelin e ardhshëm të trajnimit. Titujt janë:

Schutzhund unë

Schutzhund unë nivel, qen duhet të jetë të paktën 18 muaj të vjetër dhe të shkojnë përmes testimit fillestar temperamentin nga gjyqtari sukses.

Qen duhet të jetë në një pozicion për të thembra off treshe përveç demonstruar në këmbë të ulet, duke ecur poshtë, gjykimet qëndrojnë, si dhe dërguar jashtë.

Veç kësaj, ajo duhet të rifitoj mbi banesë dhe mbi një pengesë. Në testin e përcjelljes, qen duhet të jetë i aftë për të ndjekur një udhë të përcaktuara nga trajneri i saj të paktën 20 minuta më parë. Qen gjithashtu i nënshtrohet shtigje të mbrojtjes në këtë fazën e fillimit, si dhe.

Schutzhund II

Schutzhund II Niveli qen duhet të jetë të paktën 19 muaj e vjetër dhe tashmë kaloi provë të theksuara më lartë. Again, ajo duhet të kalojnë nëpër testet e mbrojtjes dhe bindje me sukses.

However, testet në këtë nivel janë më komplekse dhe kërkojnë durim të madh, shkathtësi dhe më e rëndësishmja, kontroll.

Veç kësaj, qen duhet të jetë në gjendje të rifitoj mbi mur slanted gjashtë këmbë. Testi ndjekja në këtë nivel përfshin testimin e aftësisë së qeni për të ndjekur një udhë të përcaktuara nga mbajtësit të saj të paktën 30 minuta më parë.

Schutzhund III

The Schutzhund III Niveli është ekuivalente me shkallën master në trajnimin Schutzhund. Qen duhet të jetë të paktën 20 muaj të moshës dhe të përfundojë nivelet e mësipërme-kthjellët sukses.

Testet në këtë nivel janë shumë më e komplikuar. Bindja dhe mbrojtjes ushtrimet janë treguar off treshe. Qeni është testuar në aftësinë e saj për të dalë dhe shëtitje. Testi ndjekja përfshin testimin e aftësisë së qeni për të ndjekur një udhë të përcaktuara nga trajneri i saj të paktën 60 minuta më parë.

Udhë ka një total prej katër kthehet në krahasim me dy të kthehet në të dy nivelet e para, dhe qeni duhet të marrim tri objekte të fshehura nga trajneri. Në këtë nivel, qen është i bindur, i fortë, të sigurt dhe të etur për të punuar me të mbajtësit të saj dhe të pronarit.

Të Fazat e Trajnimit Schutzhund

Trajnimi Gjermanisht Shepherd Schutzhund përfshin tri faza të përshkruara si më poshtë.

Faza Tracking

Kjo përfshin një provë temperament nga trajner qeni të siguruar qen është i shëndoshë mendërisht. Qeni nuk duhet të reagojnë në mënyrë agresive ose shyly kur iu afrua në një zinxhir të lirshme.

Udhë është hedhur më herët nga ana e mbajtësit të cilët zakonisht ecën në një sipërfaqe natyrore të tilla si bari apo fëlliqur. Udhë është bërë nga një numër i kthehet, dhe të bëra nga njeriu pengesa të vogla të lënë nga handler.

Trajneri ndjek nga afër qen në fund të 33 treshe këmbë dhe pret që qeni scents pista dhe tregon vendndodhjen e objekteve me anë të shtrirë me të ndërmjet putrave të përparme.

Qëllimi kryesor i kësaj faze të trajnimit Schutzhund është për të ndihmuar të rritur aftësinë e qen të parfum përveç rritur durimin e saj mendor dhe psikik.

Bindje

Kjo është faza në të cilën qen është mësuar që të lidhen me mbajtësit e saj. Gjatë kësaj faze, ka një provë të shtënë për të siguruar që qeni nuk reagon ndaj zhurmave të mprehta me zë të lartë.

Trajnimi Schutzhund bindjeKa gjithashtu një shumëllojshmëri të ushtrimeve fushore ku qen është urdhëruar që të ulem, shtrihem, dhe të qëndrojë ndërsa trajneri vazhdon të lëvizë. Qen duhet të jetë në gjendje të përgjigjet kujton nga pozicione të ndryshme.

Qen pritet të ndjekë udhëzimet nga mbajtësit e saj, pavarësisht nga distractions në anën tjetër të fushës bindje. Të gjitha ushtrimet bindja janë menduar për të testuar temperamentin qeni, Efektiviteti strukturore dhe më e rëndësishmja gatishmëria për të qenë të bindur për një grua apo një burrë.

Faza Mbrojtja

Kjo është faza që sprovon trimërinë qeni dhe forcë fizike, si dhe agility. Trajneri duhet të marrë kontrollin total të qenit në këtë fazë.

Testet të përfshijë në kërkim nga vendet ku fshehën, gjetjen e një personi të fshehur (duke vepruar si një kurth), dhe ruajtjen atë person si afrohet trajner. Pritet që qeni mund të ndjekë kurth në rast të një arratisje në tentativë dhe të mbajë në të atë në mënyrë të vendosur.

Tërheq transportohet tek gjyqtarit nga ana e trajnerit me qen ndjekur shembullin dhe më vonë duke ecur në të djathtë anën e karrem. Pritet gjithashtu që qeni duhet të parandaluar artificial nga sulmuar trajnerin në rast karrem përpjekjet për të bërë këtë.

Qëllimi themelor i këtij testi është që të sigurojë që qeni nuk është as një frikacak dhe as një kërcënim.

Si të bëhet një Trajner Schutzhund

Ju mund të mësoni se si për të trajnuar Schutzhund duke gjetur një Klubi trajnimit në zonën tuaj dhe të regjistrohen në klasat e. Ju do të mësoni se si për të kuptuar sjelljen e një qeni dhe se si të japin mësim themelor rutinat bindja dhe aftësitë Agility.

However, të bëhet një trajner i kryer, ju do të duhet të mësojnë më shumë sesa aftësi të mira trajnuese. Është e domosdoshme që ju të bëhet në mënyrë aktive të përfshirë klubin tuaj lokal të trajnimit për të mësuar aftësitë e nevojshme për të trajnuar GSD tuaj në ndjekjen dhe agresionit të kontrolluar. Në këtë mënyrë ju do të jetë në një pozicion për të marrë pjesë në gjyqe të konkurrencës dhe të mësojnë nga trajnerët e kalitur në qoftë se është qëllimi juaj.

Unë shpresoj se ju tani keni një kuptim më të mirë të asaj trajnimit Schutzhund është e duhet të ju uroj ju ndjek me vet manar tuaj.

Më poshtë është një video YouTube e një vajzë shtatë vjeçare dhe Bariu i saj gjerman kryerjen Schutzhund e bindjes në 2010 Punues Kampionati Dog. Ajo tregon se kushdo në çdo moshë mund të gëzojnë këtë sport me qen e tyre të gatshëm.

Fat i mirë, dhe trajnimi i lumtur.

LIKE KETE POST Blog?
Get më i drejtë për të Email juaj Nga Nënshkrimit Sot, MË SHUMË:

Get My Ebook FALAS:

5 Medikamente të Njeriut Të ASNJEHERE Dërgoj Shepherd juaj gjermanisht

 

336 x 280