728 x 90

History of the GSD

Историја на германски овчариИсторија на Германски овчар.

Потеклото на Германски овчар датира 1899.

Еден човек по име Макс фон Stephanitz од Германија верува дека кучињата треба да се одгледуваат за работа и интелигенција.

По посетувањето на куче шоу видел куче, кои биле одгледани селективно за својства тој се восхитуваат. Тој веднаш го купи куче и го основал Здружението за Германски овчар. Од таму тој одгледува неговата новоиздадена купи куче со други за да ги добиете сите саканиот карактеристики сакаше. Она што резултираше е она што ние сега знаеме како на Германски овчар.

Со текот на годините на Германски овчар стана многу популарна како домашно милениче. Според Википедија страна 2009, тоа беше вториот најпопуларен вид во САД.

Германски овчари имаат историја на се многу разноврсна кучиња. Тие прават голема домашните миленичиња, но исто така и ние погоден за многу други задачи како што се:

  • Напасување на животни на фармите
  • Пребарување и спасување
  • Воени кучиња
  • Дрога кучиња
  • Заштита
  • Полициски кучиња
  • Бомба откривање
  • Терапија кучиња
  • Службени кучиња, итн.

Благодарение на нивната издржливост, неверојатна смисла за мирис, вози до работа, заштита способности, и лојалноста, тие навистина се неверојатни раса на куче достоен на сите признанија што ги добиваат.

За повеќе информации за историјата и потеклото на Германски овчар КЛИКНЕТЕ ОВДЕ.

Како овој блог пост?
Добиете повеќе директно на вашиот е-мејл со пријавувањето Денес, ПОВЕЌЕ:

Земете Мој БЕСПЛАТНО ebook:

5 Човекови Лекови никогаш да не дадете вашата Германски овчар

 

336 x 280