728 x 90

History of the GSD

Historia e gjermane BarinjtëHistoria e Bariut gjermane.

Origjina e gjermane Shepherd Dog daton 1899.

Një burrë i quajtur Max Von Stephanitz nga Gjermania besonte se qentë duhet të edukuar për të punuar dhe inteligjencës.

Pas ndjekur një shfaqje qen ai e pa një qen që kishte qenë edukuar selektive për tiparet ai admironte. Ai menjëherë blerë qen dhe themeloi Shoqërinë për gjermane Shepherd Dog. Nga atje ai edukuar qenin e tij të sapo blera me të tjerët për të marrë të gjitha tiparet e dëshiruar ai dëshironte. Çfarë rezultoi ishte ajo që ne tani e dimë si Bariu gjermane.

Gjatë viteve Bariu gjerman është bërë shumë e famshme si një kafshë familjare. Sipas Wikipedia nga 2009, ajo ishte race i dytë më popullor në Shtetet e Bashkuara.

Barinjte gjermane kanë një histori për të qenë qen shumë i shkathët. Ata bëjnë kafshët shtëpiake të mëdha familjare, por janë edhe ne përshtatshëm për shumë detyra të tjera të tilla si:

  • Kafshët e dërgimit në fermat
  • Kërkimit dhe shpëtimit
  • Qentë Ushtarake
  • Qentë e drogës
  • Mbrojtje
  • Dogs Policia
  • Zbulimi bombë
  • Therapy Dogs
  • Dogs Shërbimit, etj.

Në sajë të durimit të tyre, ndjenjë e pabesueshme e erë, përzënë për të punuar, aftësitë e mbrojtjes, dhe besnikërinë, ata me të vërtetë janë një racë e pabesueshme e qenit i denjë i të gjitha accolades ata marrin.

Për më shumë informacion mbi historinë dhe origjinën e Bariut gjermane CLICK HERE.

LIKE KETE POST Blog?
Get më i drejtë për të Email juaj Nga Nënshkrimit Sot, MË SHUMË:

Get My Ebook FALAS:

5 Medikamente të Njeriut Të ASNJEHERE Dërgoj Shepherd juaj gjermanisht

 

336 x 280