728 x 90

Tetori është Kombëtare Miratimi-A-Shelter Dog Muaj

Adopt A Shelter Dog MonthMiratimi i një Dog Shelter Muaji

A keni menduar ndonjehere duke adoptuar një qen strehim? Well, tani është koha. Tetori është kombëtar të miratuar një muaj qen strehë.

Çdo vit miliona e qenve të hyrë në sistemin e strehim. Nga ata rreth gjysma nuk e bëjnë atë të gjallë.

Gjë e trishtuar është e nuk duket të jetë një njollë që strehim qentë janë të këqija dhe nuk duhet të miratohet, kur në fakt asgjë nuk mund të mëtejshme nga e vërteta.

Shelter Mitet Dog

Këtu janë disa mite të zakonshme rreth qentë strehim.

 1. Qentë Shelter janë braktisur për një arsye. Kjo është absolutisht e vërtetë, megjithatë shumica e qenve strehimit nuk u dorëzua për shkak të problemeve të tyre, por për shkak të çështjeve të pronarëve. Këtu janë një listë e disa nga arsyet më të zakonshme qentë janë sjellë në strehimore.
  • Alergji Owner
  • Vdekja e një pronar të moshuar
  • Pronari moshuarit fizikisht në gjendje të kujdeset për manar
  • Problemet financiare, nuk mund të përballojë manar
  • Pronari nuk ka më kohë për një manar
  • Pronari kishte një fëmijë dhe nuk ka kohë ose të holla për të kujdeset për manar
  • Owner lëvizin dhe nuk mund të merrni manar
  • Pet është gjetur si një i humbur dhe nuk kthehen pronarit për shkak të nuk kanë tags ose një mikroçip, kështu që është marrë në një strehimore
  • Dog ka puppies dhe pronari nuk është në gjendje të kujdeset për të gjitha kafshët
 2. Qentë Shelter janë sëmurë. Kjo është plotësisht e pavërtetë. Pets në strehimore shqyrtohen nga veterinerët, vaksinimet e dhëna, janë spayed ose neutered, dhe të marrin trajtim për ndonjë problem mjekësor ata kanë para se të vënë për adoptim. Në qoftë se kafsha ka një problem shëndetësor të tilla si alergji ushqimore, etj. kjo është e ditur për ndonjë adoptuesit potencial para miratimit në mënyrë që ata mund të bëjë një vendim të arsimuar.
 3. Qentë racave të pastërta nuk janë në dispozicion nga strehimoret. This is another misconception. Sipas statistikave të përpiluara nga Shoqëria Amerikane për Parandalimin e mizori të Animals, të paktën 25% e qenve që hyjnë strehimoret janë të racave të pastërta.

Nëse jeni duke marrë parasysh miratimin, ju lutem konsideroni një të rritur apo qen të lartë gjatë miratimit nga strehim. Puppies janë gjithmonë e lehtë për strehimoret për të miratuar për shkak të tyre “bukur” faktor. Qentë të rritur shpesh marrin dore thjesht sepse ata janë të gjithë të rritur.

Përfitimet e Adoptimi i një të rrituri ose Dog Lartë

Këtu janë disa përfitime të mëdha për miratimin e një të rritur apo qen i vjetër.

 1. Çfarë ju shikoni është ajo që ju merrni. When you adopt a puppy you don’t know what they are going to look like all grown up. Me një i rritur apo qen i lartë ju mund të shihni qartë pikërisht atë që ata të duken si, tani dhe në të ardhmen.
 2. Rritur dhe të lartë kafshët shtëpiake janë shumë më pak shkatërruese. Ata janë e kaluara e bëj më fazën kone gjithçka.
 3. Qentë e rritur kanë më shumë sjellje. Që ata kanë pasur një familje në të kaluarën ato zakonisht kanë disa trajnime bindje dhe janë shoqëruar për të jetuar me njerëzit.
 4. Qentë Adult dhe qentë e lartë kanë nivele të ulëta të energjisë dhe janë më të qetë. Çdokush që ka pasur një qenush di që ata kanë energji të pakufishme dhe kanë nevojë për vëmendje të vazhdueshme. Një i rritur ose qeni më i vjetër ka më pak energji dhe ka nevojë për më pak të këndshëm dhe ushtrimi, në mënyrë që ata janë shumë më pak punë se sa një qen i ri.
 5. Së fundi, dhe më e rëndësishmja dhe qen i rritur duket për të kuptuar se ajo u ruajt nga ju. Ata kanë një vlerësim dhe një përkushtim që është unik. Ata e dinë ti shpëtuar ata dhe u dha atyre një shans në jetë. Ata janë mirënjohës dhe ato tregojnë atë, dhe ata do të formojnë një lidhje me ju pronarin e tyre të re ndryshe nga ndonjë që keni njohur më parë.

A jam unë gati për përgjegjësinë e një Dog?

Kjo është një pyetje e shkëlqyer dhe shumë e rëndësishme, dhe një që vetëm ju mund të përgjigjem për veten tuaj. Edhe pse ajo është miratojë-a-strehë muaj qen, ju duhet të jetë i sigurt që ju jeni gati për një angazhim të jetës për një qen para se të dalë jashtë në një strehimore ose në shpëtimin dhe të miratojë një.

Ka shumë gjëra të marrin në konsideratë para miratimit të një qen. Mos harroni të gjitha ato arsye që unë tha më lart se njerëzit marrin qentë e tyre në strehimore në vendin e parë? Mirë, atëherë para adoptimit ju duhet të bëni të sigurtë që ju jeni gati për përgjegjësinë dhe ju jeni të gatshëm për të bërë angazhimin për pjesën tjetër të jetës qentë.

Qentë janë duke jetuar, frymë krijesa me emocionet dhe ndjenjat dhe jo një shpenzues “gjë” për të hequr qafe kur ajo nuk është më i përshtatshëm për ju është. Ju duhet të jenë të gatshëm për t'i dhënë atyre të njëjtin angazhim që ju do të jepni një fëmijë njerëzor. Nëse ju nuk janë të gatshëm për të bërë këtë, atëherë ju nuk janë të gatshëm që të ketë një qen. Mungesa e një angazhimi të përhershëm gjithë jetën është numri një arsye kaq shumë kafshët shtëpiake të përfundojnë në strehimore në vendin e parë.

Pra, të jetë i sinqertë me veten dhe në qoftë se ju jeni me të vërtetë të gatshëm që të ketë një qen në jetën tuaj dhe ju keni qenë në gardh rreth asaj për të miratuar nga një vendstrehim apo shpëtim, Unë shpresoj se ky informacion ka ndihmuar të ndryshojë mendjen tuaj.

Qentë Shelter janë kafshë të mahnitshme dhe një herë ju keni adoptuar nga një strehë apo të shpëtuar ju kurrë nuk do të “blej” një qen përsëri. Ju do të kuptoni një herë ju kanë pasur përvojë për veten tuaj.

Për të lexuar në lidhje me përvojën time personale me qenin tim të parë të shpëtimit CLICK HERE.

Këtu është një e shkurtër video e madhe një minutë nga Shoqata Mjekësore Veterinare Amerikane mbi të gjitha kombëtar miratojnë-A-Dog Muajit. Ajo gjithashtu mbulon shumë pika të marrin në konsideratë para se të miratuar një qen. Ju lutemi të shikojnë atë dhe të ndjehen të lirë për të lënë ndonjë koment më poshtë.

Gjithashtu ju lutem ndani këtë artikull nëpërmjet butonave të mediave sociale poshtë.

Faleminderit.

LIKE KETE POST Blog?
Get më i drejtë për të Email juaj Nga Nënshkrimit Sot, MË SHUMË:

Get My Ebook FALAS:

5 Medikamente të Njeriut Të ASNJEHERE Dërgoj Shepherd juaj gjermanisht

 

336 x 280